"Natura"


In Stoc

Mobilier pentru baie din lemn masiv

Prin aerul boem dat de armonia culorilor, culoarea patinată și/ sau pictura realizată manual, articolele noastre de mobilier din lemn masiv, dau un plus de intimitate căminului dumneavoastră.

            Încăpător și bine compartimentat, cu uși, sertare și/sau combinații ale acestora, mobilierul este perfect, atât ca spațiu de depozitare cât și ca piesă decorativă.

            Acesta se realizează la comandă ținând cont de preferințele și necesitățile clientului pentru a-i reflecta personalitatea, pasiunea pentru confortul si eleganța mediului în care trăiește sau lucrează și, nu în ultimul rând, de spațiul disponibil, în funcție de care vor fi adaptate dimensiunile, culorile, accesoriile, compoziția, structura, astfel încât să se afle într-o perfectă simbioză cu interiorul.

 

Acest mobilier este disponibil la comanda

Accesoriile  (chiuveta, baterie, etc) din aceasta categorie au rol doar de prezentare

Materia primă de bază pentru realizarea mobilierului nostru, este cheresteaua, fie ea de Tei, Stejar sau Frasin.

           Alte materii prime utilizate sunt semifabricatele superioare din lemn, cum ar fi, de exemplu furnirele estetice de Stejar, placajele de Fag, panelurile cu miez de rășinoase și fețe de furnir tehnic de Fag, panourile din lemn masiv îmbinat, lamelă continuă, înnobilate cu furnire estetice, din orice esență lemnoasă.
       Pentru realizarea multiplelor repere din care va fi constituit mobilierul, materia primă parcurge un întreg flux tehnologic, din care nu lipsesc operații cum ar fi retezarea cherestelei, prelucrarea la mașini și agregate de îndreptat, de rindeluit, de găurit, de frezat ș.a.md.
            La obținerea diferitelor subansambluri, ce intră în componența mobilierului, se folosesc mai multe tipuri de îmbinări, de la îmbinarea cu cep propriu și scobitură ascunsă la cea cu cepi cilindrici, de la îmbinarea cu cepi coadă de rândunică la cea cu lambă și uluc.

            Pentru mobilierul cu structură demontabilă, subansamblurile sunt premontate, operație ce are ca scop efectuarea unor reglaje și posibile retușuri, urmând a fi demontat în vederea pregătirii pentru finisare.

            Mobilierul în construcție fixă, se montează definitiv și se pregătește pentru finisare.

            Finisarea mobilierului se face cu lacuri și coloranți poliuretanice.

În general, lacurile poliuretanice sunt produse bicomponente: lacul și catalizatorul.

De ce lacuri poliuretanice?

Acestea se folosesc atunci când mobila sau produsele din lemn finisate au cerințe de rezistență mai ridicată sau sunt folosite în medii mai agresive.

Vreți o masă pe care să lăsați direct ceașca umedă cu cafea fiebinte fără să fie nevoie de față de masă sau vreun „biscuite” de carton? Atunci folosiți o masa finisată cu lac poliuretanic și cu siguranță ceașca nu va mai lăsa urme albe.

Lacurile poliuretanice sunt rezistente la zgâriere, la acțiunea solvenților, la lichide reci și calde, la pătări cu vin, cafea si alte lichide colorate, precum si la lovituri.

În plus, pe langă rezistență, lacurile poliuretanice sunt frumoase, având un tușeu plăcut.

Scrie un comentariu

Alte piese de mobilier si decoratiuni

"Marone"

"Pietra"