​Top 3 predictii pentru industria de mobila din lemn masiv in 2019

​Top 3 predictii pentru industria de mobila din lemn masiv in 2019

​Top 3 predictii pentru industria de mobila din lemn masiv in 2019

08.01.2019
0
1349
Desi piata de retail in materie de mobila din lemn masiv din Romania este foarte fragmentata, fiind impartita in hipermarketuri, supermarketuri si discounteri ce comercializeaza astfel de piese de mobilier, in anul 2019 furnizorii specializati se vor afirma tot mai mult. Iar aceasta tendinta a inceput sa se inregistreze inca din anii trecuti. Drept urmare, in noul an putem vorbi deja despre cateva predictii in ceea ce priveste cei mai mari jucatori pe piata de mobila din lemn masiv autohtona, referitor fie la trenduri si comportamentul cumparatorului, fie la industrie in sine. 

1. Piata de mobila din lemn masiv va fi dominata de comertul online 
Adio depozite supraaglomerate, chirii scumpe si stocuri neepuizate! In 2019, cea mai multa mobila din lemn masiv se va comercializa prin intermediul Internetului, de pe marile magazine online. De asemenea, expozitiile ocazionale, cataloagele de prezentare si showroom-urile vor reprezenta o modalitate predilecta in randul furnizorilor de a-si promova oferta de produse. Acest lucru inseamna, implicit, ca cei mai multi cumparatori vor achizitiona mobila din lemn masiv la comanda si nu de serie, direct din magazin. Ecuatia e cat se poate de simpla: clientul analizeaza, alege si comanda, urmand sa primeasca produsul intr-un anumit interval de timp. Vom asista, practic, la un proces de ,,fluidizare’’ a productiei si comercializarii de mobilier, aceasta industrie aliniindu-se la regulile e-commerce-ului. 

2. Romania se va afirma si mai mult ca producator international, dar mai ales local, de mobila din lemn masiv 
Indiferent de segmentul de pret, Romania va continua sa aiba si in 2019 un cuvant de spus in ceea ce priveste productia de mobila din lemn masiv destinata atat comertului intern, cat si exportului. Spre exemplu, la nivel national exista deja companii autohtone in proces de dezvoltare care executa piese unicat, realizate exclusiv la comanda. Pe langa acest lucru, tot mai multe companii internationale colaboreaza cu fabrici romanesti pentru a produce mobila din lemn masiv pentru export. 

3. Mobila din lemn masiv cu design clasic va reveni in atentia romanilor
Desi stilul minimalist a captat atentia romanilor in ultimii 4-5 ani, incepand cu anul acesta designul nordic va ceda o parte din interesul de care se bucura in favoarea stilului clasic. Astfel, formele robuste, liniile curbate si piesele de mobilier compartimentate cu cat mai multe usi si sertare vor reveni in trenduri. Un exemplu concret in acest sens il reprezinta bibliotecile clasice pentru carti si obiecte decorative, care deja au inceput inca de anul trecut sa fie tot mai cautate pe site-ul nostru.

In ceea ce priveste competitia dintre marii retaileri, acestia vor supravietui pe piata de mobila din lemn masiv numai daca vor urma directiile mai sus descrise si vor pune la dispozitia clientului modalitati cat mai simple de cumparare, alaturi de un portofoliu de produse cat mai vast si optiuni preferentiale – cum ar fi personalizarea pieselor de mobilier cu pictura manuala pentru un plus de intimitate si confort. 

Acestea fiind zise, Alberta Casa va doreste un nou an cat mai… confortabil! :)

Scrie un comentariu