​De ce avem nevoie de lacuri poliuretanice pentru mobila din lemn masiv?

​De ce avem nevoie de lacuri poliuretanice pentru mobila din lemn masiv?

​De ce avem nevoie de lacuri poliuretanice pentru mobila din lemn masiv?

21.11.2018
0
974
Mobila din lemn masiv este asociata, deseori, cu biblioteca demodata a bunicii. Aceasta conceptie este, insa, gresita din cel putin doua puncte de vedere. In primul rand, acest tip de mobilier a evoluat surprinzator in ultimii ani, intrucat acum ai la dispozitie numeroase variante de produse pentru sufragerie – de la stilul clasic, cu forme robuste si in culori terne, pana la stilul modern, cu linii drepte si forme geometrizate in nuante de alb sau culori intense. In al doilea rand, mobila din lemn masiv nu se mai reduce doar la piesele destinate camerei de zi. Astfel, in prezent poti opta in favoarea lemnului autentic inclusiv pentru a-ti mobila bucataria, baia sau o locatie HoReCa. 

Versatilitate. Acesta este, altfel spus, cuvantul ce caracterizeaza mobila din lemn masiv la ora actuala. Iar aceasta calitate se datoreaza, in mare parte, si lacurilor poliuretanice. Compuse din lacul propriu-zis si un catalizator (intaritor), aceste produse pentru finisarea lemnului sunt mult mai practice si eficiente, creand pe suprafata acestuia o pelicula fina de lac care protejeaza mobila mult mai bine decat lacul simplu. Iata, pe scurt, cele mai importante motive pentru care folosim lacuri poliuretanice in procesul de finisare a pieselor noastre de mobila din lemn masiv:

Rezistenta la zgarieturi si lovituri
Probabil ti s-a intamplat si tie ca, din greseala, sa lovesti mobila din lemn masiv in care ai investit o suma de bani substantiala. In asemenea momente, cand constati zgarieturile provocate pe suprafata lemnului, cu siguranta te cuprinde un soi de frustrare. Astfel de accidente casnice se intampla cu atat mai des cu cat vorbim de piesele de mobilier din bucatarie, unde ne confruntam cu manevrarea ustensilelor de gatit. Lacurile poliuretanice, insa, sunt rezistente la zgarieturi si lovituri. 

Rezistenta la aburi, conditii de umiditate si temperaturi crescute
Te-ai gandit sa-ti amenajezi baia cu mobila din lemn masiv, dar iti este teama ca aburii de la dus si umiditatea crescuta din aceasta incapere ar putea duce la ,,umflarea’’ lemnului? De asemenea, te temi de faptul ca mobila s-ar putea decolora sau ar putea sa-si piarda din luciu? Cu ajutorul lacurilor poliuretanice toate aceste riscuri vor fi inlaturate. In plus, mobila din lemn masiv din bucataria ta, tratata cu astfel de solutii speciale, va fi si ea in siguranta maxima atunci cand vei gati. Mai mult decat atat, poti aseza oala fierbinte cu mancare direct pe blatul de la bucatarie, intrucat acesta nu va avea de suferit, fiind rezistent la temperaturi ridicate datorita lacurilor cu care a fost tratat. 

Rezistenta la pete
Lacurile poliuretanice protejeaza mobila din lemn masiv impotriva petelor albe, greu de indepartat, care se formeaza in urma asezarii unei cesti de cafea ori ceai direct pe masuta din living sau noptiera de la capul patului. In plus, aceste lacuri prezinta o rezistenta deosebita la petele provocate de diverse lichide, cum ar fi cele de vin, suc sau cafea. Asadar, pentru un confort maxim si o viata fara grija petelor, a zgarieturilor sau a altor deteriorari, avem nevoie de lacuri poliuretanice. 

Scrie un comentariu