Cum iti influenteaza starea de spirit mobila din lemn masiv pe care o alegi pentru casa ta?

Cum iti influenteaza starea de spirit mobila din lemn masiv pe care o alegi pentru casa ta?

Cum iti influenteaza starea de spirit mobila din lemn masiv pe care o alegi pentru casa ta?

06.05.2019
0
862
Se spune ca mediul in care traim ne influenteaza enorm in activitatile pe care le facem zilnic. Tocmai de aceea, el trebuie sa fie unul compatibil 100% cu personalitatea noastra, pentru a ne simti mereu confortabil si plini de energie. Anumite spatii ne fac sa ne simtim optimisti, in timp ce altele ne apasa sau ne dau un sentiment de tristete. Daca si tu ai experimentat aceste trairi, poate ca a venit momentul sa iti alegi fiecare piesa de mobilier in functie de ceea ce vrei sa iti transmita atunci cand o privesti. Exista persoane care aleg mobila din lemn masiv in anumite culori si modele specifice doar pentru a-si spori gradul de confort psihic de care se bucura in intimitatea caminului.
 
Stilul mobilierului iti influenteaza personalitatea
Poate nu te-ai gandit niciodata ca mobila din lemn masiv intr-un anumit stil iti poate influenta comportamentul, insa acest lucru este cat se poate de adevarat. Spre exemplu, daca alegi un design contemporan, definit de linii drepte si finisaje netede, vei simti o vibratie racoritoare si iti vei echilibra mai usor emotiile. In schimb, stilul modern iti va conferi senzatia ca totul e intr-o continua schimbare la tine acasa.
 
Cromatica te poate face sa treci de la o stare la alta
Cu siguranta ti s-a intamplat macar o data sa intri intr-o camera decorata cu mobila din lemn masiv in nuante deschise si sa simti pe loc o energie pozitiva si o stare de relaxare nesfarsita. Incearca sa mergi si intr-o camera cu mobilier inchis la culoare, sa vezi daca acea stare se schimba sau nu. Specialistii sustin ca toate culorile au un efect asupra starilor prin care trec oamenii, prin urmare e bine sa tii cont de acest aspect atunci cand mobilezi. Culorile vibrante iti confera dinamism, pastelurile te linistesc, iar prea multe culori intr-o singura camera pot crea haos in mintea ta.
 
Modul in care e asezat mobilierul iti schimba perceptia 
Pe langa culoare si stilul de design, modul in care piesele de mobila din lemn masiv sunt asezate intr-o camera este un alt aspect important. Daca incaperea este mica, iar elementele de mobilier sunt asezate foarte aproape unele de altele, imaginea te va sufoca. Insa, daca spatiul este suficient de mare pentru a te misca in voie prin camera, acest lucru te va face sa te simti in siguranta.
 
Daca esti o persoana influentata usor de tot ce o inconjoara, e indicat ca, la cativa ani, sa schimbi macar o parte din mobila din lemn masiv sau sa asezi in mod diferit piesele prin casa. Acest lucru iti va stimula creativitatea, va aduce un suflu nou locuintei si te va face sa te simti ca intr-o casa in care pasesti pentru prima oara. Alege piese de mobila din lemn masiv cat mai moderne si usor de asortat, astfel incat sa poti redecora oricand doresti, fara prea mult efort. Mizeaza intotdeauna pe nuante deschise, pentru a aduce mai multa lumina in casa ta, si adauga o pata de culoare acolo unde este nevoie. Un covor colorat, un tablou extravagant sau cateva perne cochete pot face minuni in orice camera.
 

Scrie un comentariu