Culoarea din living iti influenteaza starea de spirit! Iata cum alegi o canapea extensibila cu 2 locuri!

Culoarea din living iti influenteaza starea de spirit! Iata cum alegi o canapea extensibila cu 2 locuri!

Culoarea din living iti influenteaza starea de spirit! Iata cum alegi o canapea extensibila cu 2 locuri!

03.04.2019
0
882
Pentru noi, femeile, decorarea casei cu cele mai frumoase si atragatoare piese de mobilier este mai mult decat o placere. Nu numai ca am sta ore in sir sa cautam obiecte care se potrivesc perfect cu restul decoratiunilor, dar am fi dispuse chiar si sa schimbam complet cromatica unei incaperi doar de dragul pasiunii pentru culoare si frumos. Sa incepem cu livingul, de exemplu! Aici ne relaxam, ne intalnim cu familia si prietenii si ne petrecem o buna parte din timp. Tocmai de aceea, pentru a ne simti perfect cu orice ocazie, avem nevoie de o canapea extensibila cu 2 locuri, care sa fie punctul central al atractiei. Insa atunci cand vine vorba de alegerea culorii perfecte, lucrurile pot deveni mai complicate decat am crede. In cele ce urmeaza, iti vom impartasi cateva secrete legate de ce culori sa alegi pentru o canapea extensibila cu 2 locuri! 

Alege culori vii! 
Daca incepi amenajarea livingului de la zero, cel mai bine ar fi sa alegi o canapea extensibila 2 locuri ca punct central, astfel incat sa poti decora camera in jurul culorii acesteia. Orienteaza-te spre culori puternice, precum rosu, turcoaz, violet sau bleumarin, daca iti doresti ca acest obiect sa fie "vedeta" casei tale. In schimb, daca vei adauga canapeaua intr-o camera deja amenajata, este important sa alegi un model care sa completeze decorul camerei, fara sa iasa prea mult in evidentadistoneze prea mult. 

Tine cont de culoarea pardoselii
Adesea, cei care cauta o canapea extensibila cu 2 locuri uita sa mai tina cont si de culoarea pardoselii din livingul lor. E important sa stii ca, daca vei aseza o canapea inchisa la culoare pe o podea la fel de inchisa, acestea se vor contopi si nu vor mai putea iesi in evidenta. In plus, camera va capata un aspect banal, ba chiar va parea mai mica. Pentru a fi scoasa in evidenta, culoarea canapelei trebuie sa fie delimitata de cea a pardoselii si sa contrasteze puternic. 

Nuantele deschise confera mai mult spatiu
Ultimele tendinte in materie de Home&Deco aduc in prim-plan culori deschise, nuante vesele si pastelate, de roz, lila, coral, bej, crem si bleu. Dincolo de frumusetea lor, acestea au capacitatea de a deschide orice incapere, cu atat mai mult daca vorbim de living. Totodata, culorile pastelate sunt perfecte pentru a crea un decor luminos si se pot asocia de minune cu accesorii in tonuri similare.  Alege o canapea extensibila cu 2 locuri intr-o nuanta delicata, insa ai grija la modul in care o intretii. Trebuie sa o feresti pe cat posibil de copii si animale sau sa o acoperi de fiecare data cand ai astfel de musafiri. O alternativa ar putea fi achizitionarea unei canapele cu huse detasabile, care pot fi curatate separat si schimbate in caz de uzura. 

Imbina inchis cu deschis 
Daca nuantele inchise nu te atrag si nici cele deschise nu iti complimenteazanu se potrivesc cu livingul, alege o canapea extensibila cu 2 locuri intr-o nuanta neutrade mijloc, cum ar fi gri, si combin-o cu perne decorative colorate. Astfel de modele in doua culori denota eleganta si rafinament datorita contrastului vizual pe care il ofera. 

Dupa cum vezi, paleta cromatica iti poate influenta enorm decorul casei, mai ales atunci cand vorbim de living sau camera de zi. Alege o canapea extensibila cu 2 locuri in nuantele preferate de catre tine si asigura-te ca acea culoare are calitatea de a te binedispune in permanenta.





Scrie un comentariu