Care sunt cele mai populare modele de canapele?

Care sunt cele mai populare modele de canapele?

Care sunt cele mai populare modele de canapele?

10.05.2018
0
1500
Cand esti in cautarea canapelei perfecte, inevitabil iti apare in minte intrebarea: „Cate modele exista?” In afara de caracteristici de tip canapea extensibila, respectiv canapea fixa, pe care le stim cu totii, exista o gama larga de alte caracteristici ce iti pot oferi nu doar utilitate, ci pot chiar schimba designul unei incaperi.
 
Desi multe canapele sunt atractive ca aspect, doar unele sunt cu adevarat practice si trainice. Avand in vedere faptul ca o astfel de piesa de mobilier este o investitie in casa ta, pe termen mediu sau chiar lung (pentru cel putin 2 ani), este indicat sa te informezi cu atentie inainte de a lua o decizie, descoperind optiunile care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.
 
Canapele fixe
Canapelele fixe sunt in general si cele mai “fancy”. Ele pot avea cel mai divers design, dat fiind faptul ca in general sunt concepute in primul rand ca piese de décor si apoi ca utilitate. In medie, o canapea fixa este mai rezistenta in timp datorita faptului ca mecanismul este mai simplu si nici nu este utilizata atat de intens precum o canapea extensibila. Asadar, daca ai nevoie de o canapea comoda, pe care sa te relaxezi dupa o zi agitata,  poti opta fara ezitare pentru acest model. 
 
Canapele „standard”
In aceasta categorie se regasesc modelele clasice, fara prea multe pretentii din punct de vedere al design-ului, avand in general un pret accesibil. Cu doua sau trei locuri, aceste canapele sunt potrivite atat pentru spatii restranse, precum o garsoniera, cat si pentru un apartament incapator. Sugestie: poti completa zona de relaxare sau primire a oaspetilor cu un fotoliu ce va oferi un plus de confort si utilitate spatiului.
 
Canapele extensibile
Aceste canapele se dovedesc a fi piesele de rezistenta atunci cand spatiul nu iti permite sa ai un pat de mijloc sau in situatiile in care esti nevoit sa gazduiesti pe cineva peste nopate. Modelele extensibile pot avea design-ul unei  canapele fixe, dar in cateva secunde se pot transforma intr-un pat de dormit generos si confortabil. O asemenea varianta poate fi extrem de utila nu doar pentru camera de oaspeti, ci si pentru living, in cazul unei familii numeroase.
 
Coltare fixe sau extensibile
Fiind adesea utilizate in zona de living, aceste canapele in forma de L sau de U, fixe sau extensibile, se caracterizeaza printr-o functionalitate sporita. Coltarele fixe sunt canapele modulare compuse din mai multe piese, destul de spatioase incat sa te poti intinde  si sa urmaresti relaxat emisiunea preferata. Coltarele extensibile pot fi transformate intr-un pat extrem de confortabil pentru dormit. Aceste piese sunt foarte populare si versatile, oferind de cele mai multe ori spatii de stocare sub sezuturile normale si sub chaise longue.
 
Canapele tip recliner
Printre cele mai practice canapele, potrivite in general pentru spatiile mai mari, sunt modelele de tip recliner. Fiind varianta de mijloc intre modelul fix si cel extensibil, acestea sunt echipate cu un mecanism de balansare, cu o actionare simpla, mecanica, ce transforma canapeaua intr-un loc ideal pentru relaxare. Prin balansare se ajunge in general la trei trepte de confort.

Scrie un comentariu