​Alege mobila din lemn masiv pentru bucataria ta!

​Alege mobila din lemn masiv pentru bucataria ta!

​Alege mobila din lemn masiv pentru bucataria ta!

27.09.2018
0
814
Temperaturi ridicate, umezeala, lovituri, zgarieturi, pete de ulei sau mancare – acestea sunt principalele conditii la care mobila pentru bucatarie este supusa si la care trebuie sa faca fata cu brio. Astfel, calitatea acestui tip de mobilier este fundamentala, traducandu-se prin durabilitate in timp si rezistenta la anumiti factori. Practic, mobilierul pentru spatiul in care gatesti sau servesti masa este cel mai mult supus uzurii. De aceea, cand vine vorba de utilarea bucatariei, este recomandat sa alegi mobila din lemn masiv. Afla in continuare care este, pe larg, principalul motiv pentru care sa alegi mobila din lemn masiv pentru bucataria ta!

Lacurile poliuretanice faciliteaza utilizarea si intretinerea pieselor de mobila din lemn masiv destinate bucatariei

Ce sunt acestea? Compuse din lacul propriu-zis si un catalizator (intaritor), lacurile poliuretanice sunt produse folosite pentru finisarea mult mai practica si eficienta a pieselor de mobilier, creand pe suprafata lemnului o pelicula fina de lac care protejeaza mobila mult mai bine decat lacul simplu. Este, practic, vorba despre o noua tehnica de fabricare a pieselor de mobila din lemn masiv pentru incaperile cu cerinte speciale, cum este bucataria. Indiferent ca vorbim de un blat de bucatarie, de o masa de dining sau de un bufet, lacurile poliuretanice faciliteaza considerabil utilizarea si intretinerea pieselor de mobilier, dupa cum urmeaza:

1. Lacurile poliuretanice protejeaza mobila din lemn masiv impotriva petelor albe, greu de indepartat, in urma asezarii unei cesti de cafea sau a unei oale calde direct pe suprafata lemnului. Astfel, poti lasa pe blatul de bucatarie sau pe masa un recipient cu lichid fierbinte, intrucat aceste lacuri sunt rezistente la temperaturi ridicate.

2. De asemenea, lacurile poliuretanice nu sunt sensibile la aburi, astfel incat poti gati in liniste, fara a exista riscul ca mobila din lemn masiv din bucataria ta sa transpire, sa se decoloreze, sa-si piarda din luciu sau sa se „umfle” sub influenta umiditatii. 

3. In plus, aceste lacuri folosite cu succes pentru a finisa mobila din lemn masiv prezinta un grad ridicat de rezistenta la lovituri si zgarieturi, incidente care se pot intampla in bucatarie atunci cand gatesti, manipuland diverse vase si ustensile.

4. Nu in ultimul rand, lacurile poliuretanice pentru mobila din lemn masiv destinata bucatariei sunt rezistente la petele provocate de diverse lichide, in cazul in care versi din greseala un pahar cu vin sau o ceasca de cafea.

Lemnul masiv este mult mai solid decat PAL-ul

Pe langa lacurile poliuretanice, un alt motiv pentru care sa alegi mobila din lemn masiv pentru bucataria ta il reprezinta robustetea materiei prime, care poate consta in esente lemnoase de stejar, tei, fag sau frasin. Astfel, piesele de mobilier fabricate din aceste esente sunt mult mai rezistente la depozitarea veselei si a tot felul de oale, cratite, tigai, borcane etc. Totodata, faptul ca iti poti personaliza mobila atat din punct de vedere cromatic, cat si al compartimentarii, este inca un motiv pentru care sa apelezi la acest tip de mobilier realizat la comanda de catre specialistii Alberta Casa. 

Scrie un comentariu