6 curiozitati actuale despre mobila din lemn masiv!

6 curiozitati actuale despre mobila din lemn masiv!

6 curiozitati actuale despre mobila din lemn masiv!

14.05.2018
0
1124

In prezent, mobila din lemn masiv se bucura de o evolutie remarcabila a procesului de fabricare, astfel incat materia prima poate fi prelucrata in diverse stiluri, de la cel clasic cu care ne-am obisnuit deja si pana la stilul minimalist, cu forme simple si geometrizate. Acestea sunt specifice indeosebi stilului nordic, care reprezinta unul din trendurile actuale in materie de mobila din lemn masiv. Iata cateva alte curiozitati despre acest tip de mobilier la ora actuala:
 

1. Mobila din lemn masiv poate fi prelucrata pana in cele mai mici detalii

Pentru finisaje exceptionale, extrem de fine, caracteristice stilului clasic sau modern, procesul de fabricare presupune utilizarea unor utilaje cu totul speciale si extrem de complexe, precum: masini si agregate de indreptat, rindeluit, gaurit si frezat. Astfel, se poate realiza o diversitate de piese din lemn masiv lucrate integral sau partial manual: noptiere, paturi, vitrine, mese, biblioteci, canapele (structura de rezistenta) etc. In ceea ce priveste asamblarea acestui tip de mobilier, tehnologia de ultima ora pune la dispozitie mai multe modalitati de imbinare: imbinari cu cep propriu si scobitura ascunsa, cu cepi cilindrici, cu cepi tip „coada de randunica” etc.
 

2. Mobila din lemn masiv poate avea diverse nuante, aspect clasic sau industrial

Desi ne-am obisnuit cu ideea ca acest tip de mobilier trebuie sa fie in general de culoare maro, acum nu mai este un lucru obligatoriu! Datorita colorantilor speciali utilizati in procesul de finisare si tratare a lemnului, acesta poate fi personalizat in diverse nuante (alb, bej, negru, rosu, albastru, verde, culori patinate etc.) sau chiar pictat manual.
 

3. Mobila din lemn masiv la ora actuala este foarte versatila si tot mai des intalnita

Acest lucru este valabil fie ca vorbim de amenajarea propriei locuinte, a unui hotel, restaurant sau a unei cafenele (sectorul HoReCa). De ce? Pentru ca mobila din lemn masiv reprezinta o investitie durabila si avantajoasa pe termen lung din punct de vedere al raportului calitate-pret, iar datorita noului proces de fabricare aceasta se poate plia pe orice cerinte sau preferinte de ergonomie, utilitate si design.
 

4. Cea mai recomandata mobila din lemn masiv este cea de origine autohtona

Desi pare greu de crezut, alaturi de Italia, dar si Germania sau Franta, Romania se numara si ea printre tarile de referinta in industria mobilei de calitate!
 

5. Teiul, stejarul, frasinul si fagul sunt printre cele mai utilizate esente lemnoase

Acestea sunt foarte versatile, rezistente si durabile.
 

6. Mobila din lemn masiv nu este atat de pretentioasa precum se crede

Dimpotriva! Mitul conform caruia astfel de mobila este foarte greu de intretinut tine de domeniul trecutului. Acum, datorita noilor lacuri poliuretanice folosite pentru finisare, poti lasa linistit o cana cu ceai fierbinte direct pe masa, deoarece aceasta nu va cauza urme albe pe suprafata lemnului. Cum este posibil? Lacurile poliuretanice sunt rezistente la zgarieturi, lovituri, pete de vin sau cafea, la actiunea solventilor, a lichidelor reci, calde sau a aburilor, prezentand totodata rezistenta in conditii de umiditate. Astfel, a devenit posibila inclusiv realizarea cu succes a pieselor de mobilier din lemn masiv destinate bailor.

Scrie un comentariu